Kindermassage

Kindermassage, een blijvend cadeau aan je kind

Kindermassage is een heilzame methode voor alle kinderen. Het is hét antwoord op overprikkeling. Aanraking is een onmiskenbare sleutel tot gezondheid.kindermassage Breda, kindermassage, kindermassageworkshop Breda, kindermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, ADHD, ADD, hooggevoelig, hoogsensitief, HSP, depressie, burn-out, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen, colourkidzz, Sheila Haanstra-van Kan, massagetherapeut, kinderen, overprikkeling, rustmoment, lekker in het vel

 

Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Wat soms niet met behulp van taal uit te drukken is, kan via aanraking wel worden overgebracht en begrepen.

 

Kindermassage heeft op fysiek en psychisch gebied een meerledig positief effect. Massage:

* versterkt het immuunsysteem (verhoogt de weerstand)
* bevordert het slapen
* vermindert spanning of stressgevoelens
* bevordert gevoelsontwikkeling en lichaamsbesef
* geeft ontspanning en rust
* verbetert de spijsvertering
* helpt bij (psychosomatische) klachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, diarree, eczeem, bedplassen)
* ondersteunt bij overprikkeling (hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Autisme, ODD)
* bevordert het leer- en concentratievermogen
* helpt de eigen grenzen ervaren
* helpt bij angst of onzekerheidsgevoelens
* stimuleert de groei
* bevordert verbondenheid
* vermindert agressief of opstandig gedrag
* stimuleert intensiever spelen

 

Wat is het doel van kindermassage?

Bij kindermassage gaat het minder om het perfect manipuleren van de spieren maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid. Het gaat om bewustwording van het eigen lichaam en dat kinderen goed in hun vel komen te zitten.

 

Het masseren van een kind vraagt een andere insteek en werkwijze dan het masseren van een volwassene. Waar het bij een reguliere volwassen massage veelal om gaat, is het verminderen van spierspanning en het manipuleren van de spieren en onderliggende weefsels met behulp van diverse handgrepen.
Bij kinderen gaat het veel meer om het positieve contact of de verbondenheid, aandacht voor het kind, positieve aanraking van de huid en een liefdevolle manier om tot ontspanning te komen. Daarom wordt een massage voor kinderen op een andere wijze vormgegeven dan die voor een volwassene.

 

 

Meer weten over kindermassage, kindercoaching en kinderworkshops? Lees verder op de website van COLOURKIDZZ. De dochter van EsZensa Wellness.

 

Bij de kindermassage wordt rekening gehouden met:

kindermassage Breda, Sheila Haanstra-van Kan, colourkidzz, rustmoment, overprikkeling,kindermassage, kindermassageworkshop Breda, kindermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, ADHD, ADD, hooggevoelig, hoogsensitief, HSP, depressie, burn-out, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen

* het type kind
* emoties
* eventuele ondersteuning door spel/fantasie, liedjes, massage attributen
* grenzen, huidafweer en huidhonger
* somatiek
* leeftijd

 

De massages duren gemiddeld 30 minuten. Je kunt kiezen voor een mindful kindermassage en een energetische kindermassage. Bij de laatste maakt handoplegging/ magnetiseren deel uit van de massage ter bevordering van de energiedoorstroming. Kinder mindfulness techniek maakt veelal deel uit van de massagebehandeling zodat het kind zich goed kan ontspannen. Alles afhankelijk van de leeftijd en de behoeften van het kind.

 

Boek eenvoudig online de gewenste massagebehandeling voor je kind

Ben je nieuboek online massageafspraak, massage boeken, online afspraak plannen, massage Breda, ontspanningsmassage, energetische massage, Holistisch massage en energetisch therapeut, massage, healing, coaching, Breda, massageworkshop, lekker in je vel, body mind balance, wellness, holistisch, hooggevoelig, coaching, intuïtieve coaching, lifecoachingwsgierig geworden naar wat massage voor je kind(eren) kan betekenen? Maak dan eenvoudig online een afspraak voor je kind(eren). Tijdens de massage mag de ouder altijd aanwezig zijn.
Meer achtergrondinformatie over kinderen en massage, vind je op de website van C O L O U R K I D Z Z. Mijn holistische praktijk voor kindercoaching, kindermassage en kinderworkshops.

Vooraf aan de massage wordt een kort intakegesprek gevoerd t.b.v. de massagebehandeling. Je kunt hier alvast een intakeformulier inkijken of downloaden en ingevuld meenemen.

 

Wil je zelf je kind leren masseren? Volg dan de speciaal ontwikkelde kindermassageworkshop voor ouders.