Kindermassage

Kindermassage, uit je hoofd en in je lijf

.

Kindermassage is een heilzame methode voor alle kinderen. Het is hét antwoord op overprikkeling. Aanraking is een onmiskenbare sleutel tot gezondheid.

.

kindermassage Breda, kindermassage, kindermassageworkshop Breda, kindermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, ADHD, ADD, hooggevoelig, hoogsensitief, HSP, depressie, burn-out, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen, colourkidzz, Sheila Haanstra-van Kan, massagetherapeut, kinderen, overprikkeling, rustmoment, lekker in het vel

Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Wat soms niet met behulp van taal uit te drukken is, kan via aanraking wel worden overgebracht en begrepen.

.

Kindermassage heeft op fysiek en psychisch gebied een meerledig positief effect. Massage:

* versterkt het immuunsysteem (verhoogt de weerstand)
* bevordert het slapen
* vermindert spanning of stressgevoelens
* bevordert gevoelsontwikkeling en lichaamsbesef
* geeft ontspanning en rust
* verbetert de spijsvertering
* helpt bij (psychosomatische) klachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, diarree, eczeem, bedplassen)
* ondersteunt bij overprikkeling (hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Autisme, ODD)
* bevordert het leer- en concentratievermogen
* helpt de eigen grenzen ervaren
* helpt bij angst of onzekerheidsgevoelens
* stimuleert de groei
* bevordert verbondenheid
* vermindert agressief of opstandig gedrag
* stimuleert intensiever spelen

.

Wat is het doel van kindermassage?

Bij kindermassage gaat het minder om het perfect manipuleren van de spieren maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid. Het gaat om bewustwording van het eigen lichaam en dat kinderen goed in hun vel komen te zitten.

.

Het masseren van een kind vraagt een andere insteek en werkwijze dan het masseren van een volwassene. Waar het bij een reguliere volwassen massage veelal om gaat, is het verminderen van spierspanning en het manipuleren van de spieren en onderliggende weefsels met behulp van diverse handgrepen.
Bij kinderen gaat het veel meer om het positieve contact of de verbondenheid, aandacht voor het kind, positieve aanraking van de huid en een liefdevolle manier om tot ontspanning te komen. Daarom wordt een massage voor kinderen op een andere wijze vormgegeven dan die voor een volwassene.

.

Wil je meer weten over kindermassage, kindercoaching en kinderworkshops?
Bekijk dan de website van COLOURKIDZZ. Dochterpraktijk van EsZensa Wellness.

.

Bij de kindermassage wordt rekening gehouden met:

kindermassage Breda, Sheila Haanstra-van Kan, colourkidzz, rustmoment, overprikkeling,kindermassage, kindermassageworkshop Breda, kindermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, ADHD, ADD, hooggevoelig, hoogsensitief, HSP, depressie, burn-out, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen

* het type kind
* emoties
* eventuele ondersteuning door spel/fantasie, liedjes, massage attributen
* grenzen, huidafweer en huidhonger
* psycho-somatiek
* leeftijd

.

De massages duren gemiddeld 30 minuten. Je kunt kiezen voor een mindful kindermassage, een energetische kindermassage. Bij de energetische kindermassage maakt handoplegging/ magnetiseren deel uit van de massage ter bevordering van de energiedoorstroming. De aroma-reflexmassage is een massagebehandeling waarbij de reflexpunten op het lichaam gemasseerd worden waarna gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën voor nog meer effect op de totale gezondheid. Deze massage is geschikt om fysieke blokkades aan te pakken en heeft een positieve uitwerking op de orgaanfuncties. Een aroma-reflexmassage kun je bijvoorbeeld kiezen wanneer je kind regelmatig last heeft van zijn/ haar darmen (buikpijn), eczeem, astma, hoofdpijn.

Kindermindfulness techniek maakt veelal deel uit van de massagebehandeling zodat het kind zich goed kan ontspannen. Alles afhankelijk van de leeftijd en de behoeften van het kind.

.

Liever een behandeling voor je kind met kleding aan?

kindermassage, wellness Breda, balans, balance, massage Breda, Sheila Haanstra-van Kan, EsZensa wellness, holistische wellness praktijk breda, holisme, wellness, ontspanning, balans, gezondheid, rust, workshops, holistisch, energiebalans, consulten, therapie, healing, coaching, wellness producten, bodybutters, aromatherapie, hooggevoelige, wellness, massage, healing, coaching, ontspanningsmassage, holistische therapie, holistisch therapeut, hooggevoelig, integraal therapeut, integrale therapie, massages, energetische behandeling kinderen, healing kindSoms is het voor een kind een beetje spannend of eng om de kleding uit te doen t.b.v. een massagebehandeling door een vreemde. Een kind geeft zich dan letterlijk en figuurlijk bloot. Een energetische behandeling/ healing sluit dan wellicht beter aan bij het kind. Een energetische behandeling kan goed gecombineerd worden met massage handgrepen over de kleding. Het effect van een energetische behandeling is vergelijkbaar met die van een energetische kindermassage. Er ontstaat een betere energiestroming. Kinderen ervaren dat ze beter in hun lichaam zitten en meer rust in het hoofd krijgen.

.

.

Boek eenvoudig online de gewenste massagebehandeling voor je kind

Ben je nieuboek online massage afspraak, massage boeken, online afspraak plannen, massage Breda, ontspanningsmassage, energetische massage, Holistisch massage en energetisch therapeut, massage, healing, coaching, Breda, massageworkshop, lekker in je vel, body mind balance, wellness, holistisch, hooggevoelig, coaching, intuïtieve coaching, lifecoaching, kindermassage boeken, healing, energetische massage, energetische behandeling, healing voor kinderen, massage voor kinderenwsgierig geworden naar wat massage of een  energetische behandeling voor je kind(eren) kan betekenen? Maak dan eenvoudig online een afspraak voor je kind(eren). Tijdens de behandeling mag de ouder altijd aanwezig zijn.
Meer achtergrondinformatie over kinderen en massage, vind je op de website van C O L O U R K I D Z Z. Mijn holistische praktijk voor kindercoaching, kindermassage en kinderworkshops.

Vooraf aan de massage wordt een kort intakegesprek gevoerd t.b.v. de massagebehandeling. Je kunt hier alvast een intakeformulier inkijken of downloaden en ingevuld meenemen.

.

Wil je zelf kinderen leren masseren? Volg dan de speciaal ontwikkelde kindermassageworkshop voor ouders & opvoeders.