Kindermassage

Kindermassage, uit je hoofd en in je lijf

.

Kindermassage is een heilzame methode voor alle kinderen. Het is hét antwoord op overprikkeling. Aanraking is een onmiskenbare sleutel tot gezondheid.

.

kindermassage Breda, kindermassage, kindermassageworkshop Breda, kindermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, ADHD, ADD, hooggevoelig, hoogsensitief, HSP, depressie, burn-out, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen, colourkidzz, Sheila Haanstra-van Kan, massagetherapeut, kinderen, overprikkeling, rustmoment, lekker in het vel

Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Wat soms niet met behulp van taal uit te drukken is, kan via aanraking wel worden overgebracht en begrepen.

.

Welke positieve effecten heeft kindermassage? Massage:

* versterkt het immuunsysteem (verhoogt de weerstand)
* bevordert het slapen
* vermindert spanning of stressgevoelens
* bevordert gevoelsontwikkeling en lichaamsbesef
* geeft ontspanning en rust
* verbetert de spijsvertering
* helpt bij (psychosomatische) klachten (hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, obstipatie, diarree, eczeem, bedplassen)
* ondersteunt bij overprikkeling (hooggevoeligheid, ADHD, ADD, Autisme, ODD)
* bevordert het leer- en concentratievermogen
* helpt de eigen grenzen ervaren
* helpt bij angst of onzekerheidsgevoelens
* stimuleert de groei
* bevordert verbondenheid
* vermindert agressief of opstandig gedrag
* stimuleert intensiever spelen

.

Wat is het doel van kindermassage?

Bij kindermassage gaat het minder om het perfect manipuleren van de spieren maar veel meer om het leren omgaan met positieve aanraking en het stimuleren van de huid. Het gaat om bewustwording van het eigen lichaam en dat kinderen goed in hun vel komen te zitten.

.

Het masseren van een kind vraagt een andere insteek en werkwijze dan het masseren van een volwassene. Waar het bij een reguliere volwassen massage veelal om gaat, is het verminderen van spierspanning en het manipuleren van de spieren en onderliggende weefsels met behulp van diverse handgrepen.
Bij kinderen gaat het veel meer om het positieve contact of de verbondenheid, aandacht voor het kind, positieve aanraking van de huid en een liefdevolle manier om tot ontspanning te komen. Daarom wordt een massage voor kinderen op een andere wijze vormgegeven dan die voor een volwassene.

.

Wil je meer weten over kindermassage, kindercoaching en kinderworkshops?
Bekijk dan de website van COLOURKIDZZ. Dochterpraktijk van EsZensa Wellness.

.

Bij de kindermassage wordt rekening gehouden met:

kindermassage Breda, Sheila Haanstra-van Kan, colourkidzz, rustmoment, overprikkeling,kindermassage, kindermassageworkshop Breda, kindermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, ADHD, ADD, hooggevoelig, hoogsensitief, HSP, depressie, burn-out, angst, slaapproblemen, concentratieproblemen

* het type kind
* emoties
* eventuele ondersteuning door spel/fantasie, liedjes, massage attributen
* grenzen, huidafweer en huidhonger
* psycho-somatiek
* leeftijd

.

De massages duren gemiddeld 30 minuten en worden aangevuld met praktische coaching en adviezen voor balans voor thuis. Je kunt in mijn praktijk kiezen voor een mindful kindermassage of een holistisch energetische kindermassage.

.

Wat is een holistisch energetische kindermassage?

De energetische kindermassage is een rustgevende en diep doorwerkende massage die je kind naast lichamelijke ontspanning en rust de mogelijkheid biedt om energieblokkades in het lichaam los te laten. Blokkades die door overprikkeling of vastgehouden emoties ontstaan zijn en zich in het lichaam als vastzittende spieren en innerlijke spanningen laten voelen. En dit kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn.
Deze massage helpt je kind meer bewust te worden van zijn of haar lichaam & emoties. De energetische kindermassage is een liefdevolle massagebehandeling waarbij energiepunten in het lichaam aangeraakt worden en een natuurlijke energiedoorstroming bevorderd wordt. De energetische kindermassage helpt op elk vlak van loslaten en doorstroming: loslaten van spierspanning, emoties en gedachten. Na een energetische massage voelt je kind zich vaak lichter, verlost van spanningen of overprikkeling en meer geaard en aanwezig in zijn/ haar lichaam. Bij de energetische kindermassage maakt handoplegging/ magnetiseren deel uit van de massage ter bevordering van de energiedoorstroming.

.

Wat is een Mindful kindermassage?

De Mindful kindermassage is bedoeld voor kinderen die het moeilijk vinden om vanuit zichzelf tot rust te komen of stil te zijn/ liggen.  De mindful kindermassage helpt je kind om via geleide aandacht (mindful) en kinderlijke fantasie  zich te verbinden met zijn/ haar lichaam. Er wordt aandacht besteed aan het masseren van het lichaam waar emoties of energie zich hebben opgestapeld of waar het juist beter mag gaan stromen; Zoals in de buik, het hoofd, de voeten, de rug. De mindful kindermassage kan ook zonder geleide aandacht (zonder woorden) uitgevoerd worden en dus in stilte ontvangen worden wanneer geleide fantasie niet nodig is.
Deze kindermassage biedt rust & ontspanning, ondersteunt het lichaamsbesef, leer- en concentratievermogen, een gevoel van veiligheid, bevordert groei & slaap, helpt bij angst & spanningen. De Mindful kindermassage is erg geschikt voor kleine kinderen, juist omdat zij minder gemakkelijk stil kunnen blijven liggen. De massage kan zowel met olie op de huid als op de kleding zonder olie verzorgd worden. De behoeften en aard van het kind zijn hierbij leidraad.

.

Liever een behandeling voor je kind met kleding aan?

kindermassage, wellness Breda, balans, balance, massage Breda, Sheila Haanstra-van Kan, EsZensa wellness, holistische wellness praktijk breda, holisme, wellness, ontspanning, balans, gezondheid, rust, workshops, holistisch, energiebalans, consulten, therapie, healing, coaching, wellness producten, bodybutters, aromatherapie, hooggevoelige, wellness, massage, healing, coaching, ontspanningsmassage, holistische therapie, holistisch therapeut, hooggevoelig, integraal therapeut, integrale therapie, massages, energetische behandeling kinderen, healing kindSoms is het voor een kind een beetje spannend of eng om de kleding uit te doen ten behoeve van een massagebehandeling. Een kind geeft zich dan letterlijk en figuurlijk bloot. Een kindermassage kan ook prima over de kleding aan gegeven worden. Dit is geen enkel probleem. De grenzen en behoeften van het kind zijn altijd leidraad bij de massagebehandeling!

Een ander mogelijkheid is het ontvangen van energetische behandeling/ healing. Deze behandeling is altijd met kleding aan. Een energetische behandeling kan goed gecombineerd worden met massage handgrepen over de kleding. Het effect van een energetische behandeling is vergelijkbaar met die van een energetische kindermassage. Er ontstaat een betere energiestroming. Kinderen ervaren dat ze beter in hun lichaam zitten en meer rust in het hoofd krijgen.

.

.

Boek eenvoudig online de gewenste massagebehandeling voor je kind

Ben je nieuboek online massage afspraak, massage boeken, online afspraak plannen, massage Breda, ontspanningsmassage, energetische massage, Holistisch massage en energetisch therapeut, massage, healing, coaching, Breda, massageworkshop, lekker in je vel, body mind balance, wellness, holistisch, hooggevoelig, coaching, intuïtieve coaching, lifecoaching, kindermassage boeken, healing, energetische massage, energetische behandeling, healing voor kinderen, massage voor kinderenwsgierig geworden naar wat massage of een  energetische behandeling voor je kind(eren) kan betekenen? Maak dan eenvoudig online een afspraak voor je kind(eren). Tijdens de behandeling mag de ouder/ verzorger altijd aanwezig zijn.
Meer achtergrondinformatie over kinderen en kindermassage, vind je op de website van C O L O U R K I D Z Z. Dit is mijn holistische praktijk voor kindercoaching, kindermassage en kinderworkshops.

Is er een verschil tussen de eerste massage en vervolgbehandelingen?

Vooraf aan de eerste massagebehandeling wordt een intakegesprek gevoerd om een goed beeld te krijgen van de persoonlijke situatie en behoeften. Je kunt hier alvast een intakeformulier inkijken of downloaden en ingevuld meenemen. Voor en/ of na de massagebehandeling zal ik je mijn bevindingen van de behandeling terugkoppelen en praktische tips en adviezen meegeven voor thuis. Deze kunnen je helpen bij het bewaken van de lichamelijke en emotionele balans.

Wanneer je bij de kindermassage uitgebreide coaching nodig hebt en de tijd langer duurt dan de behandeltijd van 30 minuten, dan betaal je een hoger tarief dan de reguliere massages van 30 minuten. Kijk hiervoor naar het actuele tarievenoverzicht. Kom je voor een vervolg massagebehandeling en is er geen uitgebreide toelichting nodig, dan betaal je het reguliere tarief van 30 minuten.

.

Wil je zelf kinderen leren masseren? Volg dan de speciaal ontwikkelde kindermassageworkshop voor ouders & opvoeders.