Kinderworkshops

Doe je ook gezellig mee met de kinderworkshops?

.

kinderen, kids, kinderworkshops, workshop voor kinderen, kindermassage, essentiële oliën, balans, mindfulness for kids, kindermindfulness, kinderworkshop Breda, rust, balans, ontspanning, hooggevoelig kind, kindermassage voor docenten, kindermassage basisonderwijs, kindermassage voor therapeuten

Ontdek jouw talent, kom tot rust, maak plezier op een holistische manier. 

Als een kind weet over welke kwaliteiten en talenten het beschikt, kan het meer in zijn kracht komen staan. Kinderworkshops bieden de mogelijkheid om deze talenten verder te ontdekken en ontplooien.

.

Zoek je naar een holistische manier om de gezondheid en het welzijn van kinderen te ondersteunen? Volg dan een ontspannende en leerzame workshop speciaal gericht op en voor kinderen.
Alle kinderworkshops worden ook aangeboden door de holistische kinderpraktijk Colourkidzz. Colourkidzz is een dochterpraktijk van EsZensa Wellness die Sheila Haanstra- van Kan in 2011 in het leven heeft geroepen.

.

Er zijn vier kinderworkshops ontwikkeld:
1. Lekker in je vel, echt wel!
2. Kindermassage voor ouders en hulpverleners
3. Essentiële oliën en kinderen
4. OK (Onderlinge Kindermassage) workshop.

.

Voor wie zijn de kinderworkshops bedoeld?

De kinderworkshops zijn bedoeld voor kinderen en jongeren (leeftijd ca. 5 tot ca. 16 jaar) die meer zelfvertrouwen willen krijgen of meer lichaamsbesef nodig hebben, zichzelf beter willen leren begrenzen, zich beter kunnen concentreren, meer rust nodig hebben, meer energie willen hebben en op een leuke en leerzame manier de eigen kwaliteiten verder willen ontwikkelen. Kortom lekker kunnen functioneren op school en in de vrije tijd. De workshops zijn verder gericht op ouders, opvoeders en hulpverleners die zich richten op het welzijn van kinderen. Hierbij valt te denken aan zorghulpverleners, docenten in het basisonderwijs of therapeuten die met kinderen werken en op een holistische manier de fysieke, emotionele en mentale balans willen versterken.


Lekker in je vel, echt wel!

De kinderworkshop lekker in je vel, echt wel, kan worden ingezet als naschoolse activitworkshops Breda, kinderworkshops Breda, kindermassage, massage in de klas, onderlinge kindermassage, massage oefeningen, tactiele stimulering, tactiele stimulatie, pestgedrag, holistische methoden, gedragspoblemen, leerproblemen, ADHD, hooggevoeligheid, lekker in je vel, Sheila Haanstra-van Kan, holistische methode, aanraakspel voor kindereneit, kinderfeestje, vrienden- of gezinsuitje of als variant op therapie samen met je kind(eren).

Inhoud workshop:
* Bewegings- en energieoefeningen (Braingym)
* Tactiele oefeningen (onderlinge kindermassage)
* Aandachtsoefeningen (mindfulness for kids)


Duur:
ca. 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 t/m 6 kinderen. Informeer naar de mogelijkheden.
Tarief: € 35,- per kind. Vraag een offerte aan voor groepjes groter dan 6 kinderen. Informeer naar onze mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op locatie of op maat. De workshop is inclusief drinken voor de kinderen.


Kindermassage voor ouders en hulpverleners

Kindermassage is een prachtig instrument om meer rust, ontspanning, verbinding, aarding en veiligheid te scheppen. Een kindermassage bij jonge kinderen vraagt om een andere insteek dan een massage voor jong volwassenen en volwassenen.

kindermassageworkshop Breda, indermassageworkshop, leren masseren voor kinderen, massagworkshop, kindermassage voor ouders, kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, massage voor kinderen, stress, hooggevoeligheid, hsk, hooggevoelige kinderen, hoogsensitieve kinderen, begrenzing, huidstimulatie, hoofdpijn, buikpijn, verbondenheid, stress, spanning, zelfvertrouwen, rust, kinderstress, lichaamsbesef, kindermassage cursus voor docenten, kindermassage voor therapeuten, kindermassage cursus docenten

De kindermassage workshop leert je dan ook als ouder of hulpverlener gebruik te maken van ondersteunende technieken zoals liedjes, fantasie, handpoppetjes en symbolieken. De workshop kindermassage voor ouders & hulpverleners is een persoonlijke workshop voor ouders met kind(eren), maar zeker ook geschikt voor andere opvoeders of hulpverleners zoals docenten, therapeuten, zorgverleners en coaches die graag willen leren hoe zij kindermassage kunnen toepassen als werkvorm of hulpverlening met specifieke massage handgrepen en tactiele oefeningen. Of specifiek voor leerkrachten die graag meer inzicht willen krijgen hoe kinderen elkaar in de klas kunnen masseren om rustmomentjes in te bouwen of de onderlinge verbondenheid te versterken.
De workshops worden altijd op aanvraag en op maat verzorgd. Omdat de workshop in privé setting wordt aangeboden, wordt alle ruimte en vertrouwdheid gewaarborgd en gaat alle aandacht en tijd uit naar jezelf en je kind(eren). Ouders/ opvoeders en hulpverleners kunnen deze workshop met kinderen volgen ofwel volwassenen oefenen de handgrepen en tactiele oefeningen op elkaar en ervaren daarmee zelf aan den lijve wat het kan betekenen voor kinderen.

Inhoud workshop/doel:
* Meervoudige effecten van kindermassage
* Specifieke aandachtspunten van kindermassage
* Massagevoorbereiding
* Een kindermassage geven (met kleding aan / met massageolie)

Duur: ca. 2 – 2,5 uur
Aantal deelnemers: 1 tot maximaal 2 ouders met of zonder kind(eren) of maximaal 4 volwassenen. Informeer naar de mogelijkheden.
Tarief: €140,- per duo ouder/ kind (het tarief van 2 ouders met 1 of 2 kinderen is €165,-) of €70,- per individuele deelnemer, waarbij de maximale groepsgrootte 4 deelnemers is.

Informeer: naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op maat. De workshop is inclusief uitgebreid cursusmateriaal, certificaat bewijs van deelname en thee/ koffie/ water.

.

Wil je eerst een kindermassagebehandeling laten ervaren? Maak dan vooraf eenvoudig een afspraak voor je kind voor een mindful kindermassage of een energetische kindermassage.

.

Essentiële oliën en kinderen

Geuren zijn heel basaal. En ruiken met de neus is misschien wel het meest onderschatte zintuig in een wereld die veelal op kijken en horen is gericht. Op school wordt er een beroep gedaan op auditieve en visuele prikkelverwerking. Soms zijn de prikkels te overweldigend en dan biedt het reukorgaan een mooie tegenhanger om rust te brengen. Aromatherapie en het werken met essentiële oliën biedt vele mogelijkheden om de gezondheid van kinderen te ondersteunen en de balans te herstellen.

Inhoud workshoparomatherapie workshop, workshop essentiële oliën, aormaworkshop, workshop Breda, workshop, geuren,DoTerra, aromatherapie, essentiële oliën, essenties, etherische oliën, etherisch, aroma, gezondheid, welzijn, planten, hoofdpijn, migraine, spierpijn, holistisch, preventief, hsp, natuurzuiver, therapie, aromatherapie breda, sheila Haanstra-van Kan, holistisch therapeut, in breda, wellness praktijk, kinderen, citroenolie, pepermuntolie, lavendel olie, essential oils, geurverstuiver maken, reuk, geuren ervaren
* Geuren ruiken en ervaren / Wat zijn essentiële oliën?
* Hoe kan het kind het toepassen in dagelijks gebruik? / Hoe kan ik ze toepassen voor mijn kind(eren) in de thuissituatie?
* Voor welke fysieke klachten en emoties kunnen
essentiële oliën gebruikt worden?
* Maak je eigen aroma verstuiver of roller

Duur: ca. 2 uur.
Aantal deelnemers: 2 t/m 8 kinderen of 1 of maximaal 4 volwassenen met kind. Informeer naar de mogelijkheden.
Tarief: € 40,- per kind of € 140 per duo ouder/kind(eren). Vraag een offerte aan voor groepjes groter dan 6 kinderen. Informeer naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op locatie of op maat.
De workshop is inclusief uitgebreid cursusmateriaal en thee/ koffie/ water.

.

OK (Onderlinge Kindermassage) workshop

In de workshop OK leren kinderen in een veilige setting van een klein groepje op een prettige manier contact te maken met hun leeftijdsgenootjes. Contact en verbinding die via de non-verbale communicatie van speelse tactiele aanraking wordt overgebracht. De kinderen oefenen op elkaar met eenvoudige massagehandgrepen die op de kleding wordt toegepast. De oefeningen worden ondersteund met liedjes en/ of tactiele attributen en spel/ verbeelding. Voorbeelden van liedjes en oefeningen voor jongere kinderen zijn: De spin Wiedewin, Hansje Pansje Kevertje, Autowasstraat, Weerbericht, Touwladder beklimmen, Bij de kapper. Voor oudere kinderen en jongeren is deze speelse ondersteuning niet per se nodig. De workshop kan worden ingezet als naschoolse activiteit, peuteractiviteit op kinderdagverblijf, kinderfeestje, vrienden- of gezinsuitje of als variant op therapie samen met je kind(eren).

kindermassage in de klas, onderlinge kindermassage, pestgedrag, aanraken levensboehoefte, oxytocine, vechten, agresssief gedrag, ontspannen klas, leervermogen, concentratieproblemen, leerprestaties, tactiele stimulering, kinderen masseren elkaar, kindermassage, tactiele stimulering, zintuigenpret, massage, adhd, stress, kinderen, kindercursus, kinderworkshop, leren masseren voor kinderen, kindermassage Breda, kindermassageworkshop Breda
Doel/ resultaat: meer verbondenheid, positief sociaal contact, rust, ontspanning, energie, loslaten van spanningen en/of emoties, beter lichaamsbesef, verbeterde concentratie.
Duur: 1 – 1,5 uur.
Aantal deelnemers: 2 – 10 kinderen (in eigen praktijkruimte), ca. 10 – 20  kinderen op locatie.
Tarief: €30,- per kind. Vraag een offerte aan voor groepjes. Informeer naar de mogelijkheden voor een specifiek afgestemde workshop op locatie of op maat. Workshop is inclusief cursusmapje met oefeningen en drinken.


Reserveer eenvoudig via het online afsprakenportaal een datum voor de kinderworkshops.

De workshops hebben een afsprakenhorizon van minimaal één week.